Kleine reparaties

Voorkom schade door te weinig onderhoud. Toch lijkt het onoverkomelijk dat te laat wordt ingezien dat er onderhoud moet plaatsvinden waardoor er schade ontstaat. Wij voeren diverse reparaties uit voordat we kunnen gaan schilderen. Maar ook als u het schilderwerk zelf uitvoert, verrichten wij de reparaties voor u. Wij geven daar waar nodig altijd gratis adviezen!

Houtrotreparaties

Houtrot kan uw kozijn, deur of schuur helemaal opvreten. Langzaamaan verpulvert het hout. Als u dit niet verhelpt, verdwijnt langzaamaan het hele houtwerk. Eroverheen schilderen is geen oplossing. Het rotproces gaat namelijk gewoon door.

We halen dan het rotte deel uit het hout en we plaatsen nieuw materiaal terug. Daar komt het in het kort op neer.

Dat nieuwe materiaal is Dry Flex. Deze reparatiepasta heeft een korte droogtijd en gebruiken we voor de reparatie van beschadigd en rot hout van kozijnen, deuren, trappen en meubels. Ideale oplossing dus waardoor u geen compleet nieuw kozijn hoeft aan te schaffen.

Als u authentieke lijsten, kozijnen of deuren heeft, hoeft u dus niet op zoek te gaan naar vervangend materiaal. Met Dry Flex kunnen we ook het historische houtwerk repareren.

Onze houtrotreparaties:

 • Zijn vaak goedkoper dan een geheel nieuw kozijn
 • Bieden uitkomst als authentieke elementen er niet meer zijn
 • Worden vervaardigd met het beste materiaal: Dry Flex.
 • Zijn niet weersafhankelijk en in iedere vorm te gebruiken.

Timmerwerk

Ook uw (kleine) timmerwerk kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Dus: afhangen van deuren, maken en plaatsen van dorpels en het op maat maken van een vensterbank. Hartstikke makkelijk dus! U hoeft niet een ander bedrijf in te huren en u bent geen onnodig geld kwijt aan het rijden naar groothandel of bouwmarkt. Wij hebben hebben het meeste materiaal namelijk al in de auto liggen.

Al onze schilders volgden namelijk ook een gedegen timmeropleiding en ze combineren hun timmer- en schilderkwaliteiten. Dat is wel zo makkelijk.

Enkele voorbeelden:

 • Houtrotreparaties
 • Afhangen van een deur
 • Kast aftimmeren
 • Ornamentrestauratie
 • Dakgootreparatie
 • Plaatsen van kozijn of dorpel
 • Vervangen van vensterbank

Restauratiewerk

Wat betekent restauratie? Restauratie betekent dat je iets terugbrengt in de oude staat.
Als restauratie- en decoratieschilder voer je bijzonder schilderwerk uit aan gebouwen met een authentieke sfeer, zoals kerken en monumenten of juist moderne gebouwen. Denk aan het afwerken van een klassieke deur, een lambrisering in meerdere kleuren, het restaureren van heraldische motieven, het aanbrengen van decoraties, vergulden of uitvoeren van marmer- en houtimitaties.

Oude panden, kerken, boerderijen en woningen hebben historische waarde die in deze moderne tijd niet verloren mag gaan. Gelukkig hoeven comfort, isolatie en een stijlvolle uitstraling de authentieke look niet te schaden. Mits je de restauratie met respect voor het pand en de inwoners uitvoert.

Vakmensen met passie
Schildersbedrijf Dreijer werkt met vakmensen die met passie monumentale panden herstellen. Met respect voor de historische waarde en met ervaring in het aanbrengen van comfort en isolatie.

Imitatiehout of -marmer
U kunt ons ook inschakelen voor het schilderen van imitatiehout of imitatiemarmer. Onze restauratie- en decoratieschilder Jan Börchers verstaat zijn vak. Met minutieuze precisie schildert hij houtnerven en marmerstructuren in oudere panden, kerken en boerderijen. Zijn schilderkunst is bijna niet van echt hout en marmer te onderscheiden.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze werkwijze en wat wij voor u kunnen doen? Maak een afspraak en wij komen graag kennismaken en horen dan wat uw plannen en wensen zijn.

Vraag nu een offerte aan!